Praktisk Info

På denne side finder man information om de fleste praktiske ting med hensyn til Rågeleje.


Der findes oversigtskort (med vejregister) ved parkeringspladsen midt i Rågeleje.


Offentlig transport

Der er busser fra Gilleleje, Helsinge og Vejby, som alle har togforbindelser videre til Helsingør, Hillerød, etc.


Bil

Der er skiltet mod Rågeleje fra Gilleleje (vej 237), Helsinge (vej 223), Tisvilde og Vejby (vej 237).


Cykel- og gangstier

Der er mange fine stier i hele området.


Turistinformation

Der er turistkontorer i både Gilleleje og Helsinge. Man kan også kigge på www.visitdenmark.com eller www.danmarksferiebutikken.dk


Parkering

Midt det Gamle Rågeleje overfor restaurant Søstjernen og ved siden af restaurant Ved Stranden er der en stor parkeringsplads. Mod vest, ad Rågelejevej på vej mod Vejby, ved Heather Hill, er der også en parkeringsplads. Mod øst, ad Rågeleje Strandvej på vej mod Smidstrup, er der ligeledes en parkeringsplads.


Toiletter

Der er offentlige toiletter ved den store parkeringsplads (hvid bygning) og i "sneglen" ved stranden på redningsvejen bag restaurant Søstjernen på vej ned mod bølgebryderen.

 

Stranden

Der er badestrande både øst og vest for åen, som deler Rågeleje i to dele. Badevandet er de fleste år godt ved Rågeleje og tildeles derfor normalt det blå flag.


I skolernes sommerferie og visse weekend'er på begge sider af sommerferien er der livreddere på stranden. Den ene er i selve Rågeleje tæt på den gamle bølgebryder. Den anden er ved stranden ud for Strandbjerggård, ikke langt fra Camping Raageleje.


Seværdigheder & Udflugter

Gravhøjene (privat område) ved Bakkebjergvej vidner om at mennesker har boet her i mere end tusinde år.


Stranden i Rågeleje er altid en god gåtur værd - uanset vejret! Man kan passende gå vest via det smukke område Heather Hill.


Hvis man går ad stranden mod øst, så kan man gå en tur i det skønne område som også kaldes Glads Have (efter Generalkonsul Glad, som ejede Rågegården og haven for mange år siden).


Man kan også gå en tur i en af de nærliggende skove Valby Hegn og Tisvilde Hegn.


Kommune

Rågeleje tilhører Gribskov Kommune  i Nordsjælland. Kommunen blev til da man slog Helsinge Kommune og Græsted-Gilleleje Kommune sammen 1. januar 2007 og hermed forsvandt Fredriksborg Amt.


Grundejerlav i området

Der findes flere grundejerlav i området. Et af dem er Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav.